По жицата на любовта

Докато сме живи, всеки един от нас ще пътува към любовта, докато намери себе си, а след това и другите.

Винаги ще помня моментът, когато си казах: „Стига си била силна. От днес ще си щастлива!“ Тогава нямах представа как да открия тази така желана радост от живота, ала постепенно с много проби и уроци (умишлено избягвам термина „грешка“, тъй като няма пропуски в живота, има само поуки) успявам да подреждам пъзела на любовта.

„Обичай, за да бъдеш обичан“ – казват мъдрите хора. И така да е, кога навършваме пълнолетие в любовта? Дълго време си мислих, че любовта се открива и „voilà“ – както казват французите. Намерена е! Тук е. Имаме я. Завинаги.

Да, ала истината е съвсем друга. Пълнолетие навършваме единствено, когато осъзнаем, че тя се култивира ежедневно, денонощно, завинаги… 18, 20, 30, 35 години… възрастта няма значение, миналото също.

И какво като можем да гласува, и какво от това, че сме успешни кариеристи, и какво че имаме много пари… любовтта няма граници, нито ограничения. Тя се намира в онези малки моменти от живота, когато емоцията е безценна спрямо всичко останало. Радостта, изпитана тогава пребъдва във времето, повече от всяка друга, породена от всичко постигнато с пари, слава и авторитет.

Една усмивка, две мили думи, три крачки напред към постигането на мечта и още много… към себе си и любимите хора.

Любовтта е и да обичаш, цениш и уважаваш онези, които са те наранили. Другите, които те обичат, ала те оскърбяват неволно… Обичтта е прошка. Обичтта съм Аз, Ти, Ние… всички заедно. Тя е извор на живот. Ако имате или сте имали моменти, когато сте се питали: „Защо съм още тук!“ Ами… откровенно, казано, и на мен ми се е случвало, ала наскоро осъзнах, аз – тази, която дълго време се съмняваше, че се обича – че сме тук, тък като изпитваме любов към себе си и много още… към другите, към всичко и всички на този свят.

Затова нека поддържаме тази любов с думи благи. Утвърждения, които ще ни позволяват да се радваме на всеки следващ ден.

Обичам, когато …

Аз съм благодарен за .,.

Всичко работи перфектно за мен …

Чувствам се добре…

Развълнуван съм, защото …

Горд съм от ….

Аз наистина харесвам …

Аз съм толкова щастлив за …

Това ме кара да се усмихна, …

Днес беше добър ден, …

Аз наистина оценявам…

Аз съм добър приятел, съпруг, майка, …

null